Innovaatioseteli

Tekesin palveluntarjoaja innovaatiosetelille Takanen ja Ruhanen Oy.

 

Mikä?

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa (yrityksellä on liikevaihtoa vähintään yhdeltä päättyneeltä tilikaudelta) harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan.

Osaaminen voi olla asiantuntija-apua tuotekehittelyyn, markkinoille menemiseen liittyvää palvelua, uusien konseptien kehittämistä ja testaamista.

Innovaatiosetelillä hankittavan osaamisen tulee tähdätä nimenomaan uuden tuotteen tai palvelun kehittämiseen.

Mitä?

Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Setelin arvo on 6 200 € (5 000 € + alv). Sen voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan.

Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

 

KUKA VOI HAKEA?

 

Tukea ei myönnetä yrityksille, jotka ovat saaneet Tekesin avustusta kuluvan kahden vuoden aikana tai yrityksellä on vireillään oleva Tekes-hakemus. Yritysmuodoista toiminimi-yritykset eivät voi seteliä hakea.

Setelillä myönnettävä tuki on ns. de minimis -avustusta, eli hakijan tulee tarkistaa oma de minimis -tuen kelpoisuutensa.

Verovelkaa ei myöskään saa olla, Alfa rating tulee olla vähintään A+ ja toimiala muu kuin maatalouden alkutuotanto, kalastus ja vesiviljely.

Innovaatiosetelin keskeisenä ajatuksena on uuden, kansainvälistä kasvupotentiaalia omaavan liiketoiminnan synnyttäminen, johon varmasti kaikki yritykset tähtäävät.

Innovaatiosetelin avulla yritys haluaa selvittää uuden tuotteen, palveluidean tai keksinnön jatkokehityskelpoisuutta tai patentoitavuutta tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien ja kokeilujen kautta.

Setelillä hankittavassa asiantuntijapalvelussa tulee siis olla mukana kv-potentiaalia omaavan liiketoiminnan kehittämisen, kokeilun, testaamisen tai ideoinnin elementit vahvasti mukana.

Yrityksellä voi olla tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen se tarvitsee apua tai yritys haluaa hyödyntää tieteen ja tutkimuksen tuloksia liiketoimintansa kehittämisessä.

Innovaatioseteli ei ole tarkoitettu jo vakiintuneen palvelun tai tuotteen kehittämiseen, markkinointiin, viestintään, eikä pelkkien verkkosivujen tekoon.

Setelillä ei myöskään voi ostaa koulutusta eikä tukea toiminnanohjaus- tai taloushallinnon järjestelmien hankintaa.

MITEN HAEN?

On suositeltavaa, että  otat ennen hakemista meihin yhteyttä. Näin setelillä ostettava palvelu kohdennetaan parhaiten yrityksen innovaatiotoiminnan tavoitteisiin ja prosessi tapahtuu sujuvasti ja säästät itseltäsi aikaa.

Haku tapahtuu Tekesin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tekesin asiointipalvelu

Autamme sinua prosessissa. Otathan meihin yhteyttä 045 608 1723 tai 040 tai sivujemme lomakkeella.